Intervjui

NEMANJA PETRIĆ – PREDVODNIK TIMA ZVEZDA

Biti kapiten u jednom inostranom klubu, pa još u jednoj od najodbojkaškijih zemalja sveta, Italiji, pa još kada je taj tim šampion, osvajač Kupa i Superkupa – nije mala stvar. Posle dve odigrane sezone u Modeni, a pre toga još tri u Peruđi, tu čast je početkom ove dobio naš reprezentativac Nemanja Petrić. On predvodi tim zvezda na čelu sa francuskim „mađioničarom“ Ervinom Ngapeom, a koji čine još njegov zemljak Le Ru, Amerikanac Holt, ali i domaće zvezde Vetori, Piano, Orduna, od pre par dana i Travica.

– Lepo je biti kapiten takvim asovima, ali mi smo pre svega tim. Jedan bez drugog ne bi mogli, odlično funkcionišemo na terenu i kapiten može da bude bilo ko. Meni je eto, pripala ta čast. Verujem da ću imati „prednost“ nad ostalima tako što ću prvi podići trofeje.

Jedan su odbranili, Super Kup, jedan izgubili, Kup Italije, ostala su još dva, onaj u Ligi šampiona i prvenstvo Italije, gde su lane bili neprikosnoveni.

– Nije lako braniti, svi napadaju i žele da pobede prvaka. Završen je ligaški deo, u oba slučaja. U Ligi šampiona smo bili ubedljivi, a u Itali tek četvrti. Mislim da smo izgubili previše bodova u utakmicama sa timovima iz sredine tabele, da je to razlog, ali i činjenica da ostali igraju sjajno. Lube igra najlepše, deluju skladno, mnogo dobro, jer je velika većina igrača dugo na okupu, Trento uvek nezgodan, a Peruđa je imala seriju pobeda gde su se uigrali skoro pa maksimalno. Mi smo odmah tu negde iza njih, ali verujem da će se mnoge stvari promeniti. Kada je u pitanju Liga šampiona, želimo na finalni turnir, a onda je sve moguće.

Forma Nemanje Petrića je na visokom nivou, prijem servisa standardno dobar, procenat napada vrlo često jako visok. Povreda koja ga je letos udaljila od reprezentacije je definitivno prošlost.

Nemanja-Petric– Zadovoljan sam. Kad sam zdrav, uvek sam oran za igru, željan da se dokazujem. Tako će biti i na leto kada se vratim u „porodicu“. Stvarno na taj način gledam sve momke i stručni štab, ljude koji su mi prošlog leta mnogo nedostajali. Napravili su veliku stvar osvajanjem Svetske lige, pokazali koliko vrede i jedva čekam da ponovo budemo zajedno.

A do tada će se maksimalno posvetiti klubu. Kreću završne borbe za trofeje.

– Hoću da budem pravi kapiten, da podižem trofeje. Nadam se da će mi drugovi iz Modene to omogućiti.

 

 

BOBA JE VELIKI TRENER

Uz ime Nemanje Petića mnogi stavljaju i ime Slobodana Kovača. Taj tandem, uz Gorana Vujevića, inicirao je velike uspehe koje danas postiže ekipa Peruđe.

Petra i Boba– Bile su to tri sjajne godine saradnje sa Kovačem. Čujemo se često i dan danas. Mnogo sam napredovao pod njegovim „nadzorom“, sjajan je trener i žao mi je što mu se sve to desilo u Peruđi. Ali, podatak da je vrlo brzo našao novi dobar klub govori o njegovom odbojkaškom znanju. Želim mu svu sreću.

 

 

 

3 Responses

  1. Hvala sto se se setili Nemanje, super je decko, dobar igrac i zasluzuje sve ono sto je napisano i sto mu se desava.

  2. Odlican igrac, onaj Ngape ne bi mogao nista sam bez njega!

  3. Mngo dobar decko.
    Sve je lepo i tacno napisano!!!

Comments are closed.