Aktuelnosti

NEVENOVA USPEŠNA MISIJA

Malo je igrača reprezentativnog kalibra koji bi prihvatili igranje u drugom „stepenu“ takmičenja. Ovo ne važi za libera evropskih šampiona, Nevena Majstorovića, koji je prošlog leta pristao da ode u Lublin, tim koji je imao želju da se domogne elite poljske lige u što kraćem vremenu. I samo nekoliko meseci kasnije, osmesi svih u klubu značili da je cilj ostvaren. Ujedno je to i potvrda da je naš internacionalac napravio sjajan potez.

-Ušli smo u Plus ligu, pobedili smo Bjalsko Bjale u finalu, sve tri utakmice u seriji. Prvu i treću kod nas po 3:0, drugu smo kod njih „okrenuli“ 0:2, tako da smo na kraju svi zadovoljni. Drago mi je da smo ostvarili planove, a moram da istaknem kao jednog od najzaslužnijih i Davida Mehića, bez koga bi sve bilo jako teško.

Bila je ovo sezona slavlja za Nevena Majstorovića, koji je najpre postao otac, a potom i ostvario uspešnu misiju, baš kao nekoliko godina ranije igrajući za francuski Ren. Samo teško je da će za slavlje imati baš mnogo vremena, jer ga očekuje i selektor Slobodan Kovač.

-Verujem da će odmor posle naporne sezone biti kratak, ali kada je u pitanju reprezentacija, nikad se nije pravilo pitanje. Napuniću baterije u radu i druženju sa starim društvom koje jedva čekam da vidim opet.

Posle uspešne sezone i plasmana u elitu, postavlja se pitanje da li će jedan od najzaslužnijih i jedan od najboljih libera Evrope, ostati u istoj sredini.

-Nismo obavili razgovor, još je uspeh „svež“, slavi se, ali očekujem da će do njega doći. Sa druge strane sam vrlo realan, jer mislim da će im za borbu u Plus ligi biti potrebni strani igrači na nekim „udarnim“ pozicijama. Nema mnogo vremena, moramo biti konkretni i oni i ja, naravno bez ikakve ljutnje ukoliko se ne dogovorimo.

Tako je to kod Nevena Majstorovića, sve uz osmeh i uspešno. I bez mnogo komplikovanja, sportsku priči ispriča na terenu, a ljudski kvaliteti su mu odavno u znaku jednakosti sa zlatom osvojenim pre dve godine u Parizu.