Aktuelnosti

OI – JAČI TRENING PROTIV KENIJE

Trenutnu snagu srpske ženske reprezentacije osetile su i Kenijke. Nisu prošle ništa bolje od Dominikanki i Japanki, što znači da je tim Zorana Terzića i dalje sa maksimalnim učinkom na tabeli. Ono što je važno, jeste da je svih 12 drvojaka dobilo šansu da igra i da se svih 11 „upisalo“ u rubriku – osvojeni poeni. Da je postojala mogućnost da to učini i libero, verovatno bi i Silvija Popović upisala neki.

Šalu na stranu, sve je bilo prema planovima i očekivanjma, oba time. Teško da su i Kenijke imale neke druge planove osim da časno prihvate poraz. Može se reći da su na kraju mogle da budu zadovoljne, jer su koristile sav nedostatak motiva srpskog tima kako bi osvajale poene. Bitna stvar je povratak Brankice Mijalović na teren, gde je u kontineitetu provela duže vreme i namestila nišanske sprave, mada će biti i još preciznija. Sa druge strane, retko ko će se setiti da je Tijana Bošković otpucala samo devet lopti (i napravila sedam poena). Najubojiti je naš tim bio u drugom setu kada su i izvršene brojne izmene, pa verovatno Kenijke nisu mogle da razaznaju koja devojka se nalazi u kojoj zoni.

Derbi sa Brazilom je svakako meč koji će odlučiti pobednika A grupe, ali ne samo to, već i uslovno govoreći lakšeg rivala iz B grupe.

Statistika Srbija Kenija

IZ STRUČNOG UGLA – Aleksandar Vladisavljev

Razigravanje

Očigledno je odavno da je razlika u klasi naših i odbojkašica Kenije ogromna. Nije se tu ništa ni sada promenilo, a jači trening je selektor Zoran Terzić iskoristio na pravi načit, odnosno sve devojke su odigrale po, jedan zavidan deo utakmice. Nije bilo lako naći motivaciju protiv slabog protivnika, koji, da se ne ide po ključu na kontinentalnoj osnovi, teško da bi se u drugom slučaju našao na Olimpijskim igrama.

Verovatno su svi mislima već bili u narednim mečevima, koji će biti daleko značajniji i teži, ali odo izdanje je bilo vrlo korektno. Stručni štab je sve vreme držao na terenu trio Mihajlović – Aleksić – Buša, jer će nam iti potrebne sve raspoložive snage za nastavak takmičenja. Bilo je dosta taktičkih zamisli našeg stručnog štaba, gde se jasno čulo da maja Ognjenović razigrava napadače na sredini i one sa krajeva, a da set i po Tijana Bošković skoro nije bila opcija u napadu. I sa te strane su ciljevi ispunjeni. Nije bilo lako igrati sa mnogo lošijim od sebe, ali su se devojke potrudile da bude i brzo i efikasno.

Dolazi nam utakmica protiv Brazila, koja će najverovatnije odlučivati o prvom mestu u grupi, potom Koreja, a onda ono presudno – četvrtfinale.