Više od igre

TAKO TO RADE U HOFUU

Više niko ne može ni da pomisli da je neki gest građana Hofua prema najboljim srpskim odbojkašicama nešto konačno. Iz dana u dan građani glavnog grada prefecture Jamaguči na razne načine daju podršku timu Zorana Terzića.

Naime, organizovali su zajedničko gledanje utakmice Srbije i Japana na video bimu površine 20 kvadratnih metara, ali uz sprovođenje svih mera zaštite protiv virusa Covid 19. U dvorani Muzičke škole Aspirantea, prisustvovalo je 54 ljudi, na čelu sa gradonačelnikom Jutakom Ikedom, sa navijačkim rekvizitima u vidu lepeze sa bojama srpske zastave. Kako su istakli brojni građani Hofua, kada igraju Srbija i Japan, meč gledaju i ne komentarišu, i svi su u nedoumici jer su im obe selekcije na srcu. Kažu da navijaju i za jedne i za druge, a nedavno su potvrdili da bi voleli da Srbija osvoji zlato, a Japan srebro na Igrama u Tokiju.

Intersantna je još jedna stvar, a to je da je reprezentativka Japana Mai Okumura, koja je 2017. Igrala sa Brankicom Mihajlović u ekipi JT Marvelous, svojevremeno išla u školu Seiei, čije su odbojkašice bile od pomoći srpskom timu na svakom treningu dok su trenirale u Hofuu.