Aktuelnosti

PE – ČESI ZGROMILI FRANCUZE !!!

Veliko, ogronmo iznenađenje, desilo se u poslednjem meču osmine finala Evropskog šampionata. Među osam najboljih selekcija neće biti Francuske, od pre nekoliko nedelja olimpijskog šampiona i jednog od pretendenata za najviši plasman na Prvenstvu Starog kontinenta. Oni su u Ostravi poraženi od domaćina, Češke, ubedljivo, u samo tri seta. Tako će jedan od najboljih odbojkaša današnjice, Ervin Ngape, sa svojim saigračima ostatak šampionata Evrope, gledati preko TV ekrana. Nije to bilo sjajan, ustvari više katastrofalan debi na jednom velikom takmičenju, slavnog Brazilca Bernarda Rezendea, koji je odnedavno preuzeo „trikolore“ posle povlačenja Lorona Tilija.

Bilo kako bilo, jedan od favorita je u autu, Slovencinma je olakšan put ka polufinalu, ali i njima će Česi sigurno imati šta da kažu. Što se tiče selekcije Srbije, oni su verovatno iz tesne pobede nad turskom uspeli da izvuku pouke i savsim sigurno će duel sa Holandijom (utorak 17,30 časova) dočekati znatno odlučniji i koncentrisaniji, jer su svesni da ih trijumf vodi u borbu za medalje.

 

Osmina finala

Rezultati: Rusija – Ukrajina 3:0, Poljska – Finska 3:0, Holandija – Portugalija 3:2, Srbija – Turska 3:2, Italija – Letonija 3:0, Nemačka – Bugarska 3:1, Slovenija – Hrvatska 3:1, Češka – Francuska 3:0.

 

ČETVRTFINALE

GDANJSK
Srbija – Holandija (utorak, 17,30)

Poljska – Rusija (utorak, 20,30)

OSTRAVA

Italija – Nemačka (sreda 16,00)

Slovenija – Češka (sreda 19,00)