Aktuelnosti

PE – ZA POČETAK KOLIKO TREBA

Moglo bi se reći da su najbolji srpski odbojkaši na prvom koraku ka odbrani evropskog trona sigurno koračali. Bilo je, tu i tamo, a to je u ovim situacijama sasvim uobičajeno, malo „tapkanja u mestu“, ali su se vrlo brzo vraćali na pravi put. Zato su i pobedili Belgiju u četiri seta, a stiče se utisak – da su hteli, mogli su to i brže da reše u svoju korist.

Momci koje je selektirao Slobodan Kovač su svu snagu pokazali na početku. Belgijanci su samo gledali kako se menjuju uspešne akcije odbojkaša iz Srbije za koje nisu imali rešenja. A onda, posle ubedljive igre obično, po nepisanom pravilu, sledi mali predah. On je u ovom slučaju bio malo duži, tek toliko da se protivnik „odlepi“ na razliku koja ipak nije mogla da se stigne. U tom periodu je prijem servisa bio prilično loš. Međutim, prvak Evrope ne bi bio to što jeste, i igrači koji igraju u toj selekciji, da ne mogu brzo da vrate igru koja je dovoljna za trijumf. uz male promene u timu, malo u postavci igre, tek sve je na kraju bilo dovoljno za prvu pobedu.

Statistički gledano, u oči odmah „upada“ vrlo loš prijem servisa. Dobra stvar je što su uprkos tome zabeležena tri boda, što ima prostora da se popravi taj segment, a ne baš dobra je što su nedavno upravo to iskoristili Ukrajinci, rivali u drugom kolu (petak 20,30 časova).

Statistika Srbija Belgija