Aktuelnosti

PLAVI U BERLINU

Selektor šampiona Evrope, Slobodan Kovač, posle sedam dana mini priprema, odredio je 14 igrača koji će predstavljati našu zemlju na kvalifikacionom turniru i pokušati srpskoj muškoj odbojci da ovezbedi plasman na Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Put Berlina kreću Nikola Jovović, Mihajlo Mitić (dizači), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Božidar Vučićević (korektori), Neven Majstorović, Nikola Peković (libera), Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović (srednji blokeri), Uroš Kovačević, Nemanja Petrić, Marko Ivović i Mihajlo Stanković (primači servisa).

U kombinaciji su do poslednjeg momenta bili Aleksandar Okolić, Milorad Kapur, Aleksa Batak i Miran Kujundžić, ali je stručni štab odlučio da su pomenutuh 14 u ovom momentu zdraviji i spremniji za napore koje izuskuje turnir gde treba odigrati pet jakih utakmica u samo šest dana. Kada je stručni štab u pitanju, njega će kao i na EP činiti Ljubiša Ristić, Igor Žakić, prof. Radivoje Radaković, Zdravko Aničić, Dejan Vuković, Ivan Popović, dr. Ljuban Martinović i Mirko Radisavljević, potpomognuti ovog puta i Milanom Simojlovićem. Tim menadžer je Slobodan Boškan.

Naša selekcija igraće u B grupi sa Francuskom, Holandijom i Bugarskom. U A grupi će se sastati reprezentacije Nemačke, Slovenije, Češke i Belgije. Plasnam na Olimpijske igre izboriće samo pobednik turnira.