Kampovi

PRO VOLLEY KAMP

Iz godine u godinu raste broj dece koja žele da igraju odbojku i koja bi da se usavršavaju preko leta. Velikom broju kampova koji već postoje, od narednog leta, “priključiće” se još jedan, internacionalni – Pro Volley. Na ideju da ga osnuju došli su Miloš Terzić i Mirko Radević, dvojica prekaljenih odbojkaša, koji žele svoje veliko iskustvo stečeno u brojnim domaćim i inostranim klubovima, a sve uz pomoć trenera koje su angažovali i sa kojima su već dogovorili saradnju. Za prvu godinu, odlučili su da im “baza” bude Vršac, tačnije Vršačke planine, koje počinju u neposrednoj blizini samog grada.

Mirko– Dobili smo pomentu lokaciju kao predlog, malo se raspitali i došli do informacija da je u tom kraju najčistiji vazduh u Srbiji. Zbog “ruže” vetrova i negativne jonizacije, Vršačke planine i breg su prava vazdušna banja, a hotel “Crveni krst” u kome će polaznici kampa biti smešteni, idealno mesto za sport, odmor i rekreaciju. Planirali smo za početak dve smene od 28. juna do 12. jula 2020., a ukoliko bude potrebno, organizovaćemo još. Prijave polako stižu, a očekujemo da ih bude sve više. Obojica imamo mnogo sezona u nogana, igranja u brojnim inostranim klubovima, gde smo stekli dosta prijatelja koje smo takođe pozvali da nam se priključe – kaže Mirko Radević.

Za razliku od svog nekadašnjeg saigrača, a uvek velikog prijatelja, Miloš Terzić “deluje” iz inostranstva. Trenutno je u Rumuniji, gde igra za ekipu Arkade Galaci. Bivši je reprezentativac u svim selekcijama, osvajač zlatne medalje sa Evropskog šampionata 2011. čijim je as servisom i završeno ovo takmičenje.

Teri– Karijera nije večna, moramo da mislimo šta ćemo da radimo kada završimo sa aktivnim igranjem. Odlučili smo se za odbojkaški kamp, ne želeći nikome ko već radi, da “uzimamo posao”, već učestvujemo u obučavanju novih igrača i igračica, da radimo sa mladima, odnosno organizujemo sve što je potrebno. Imamo obećanja nekoliko kvalitetnih trenera da će taj deo leta biti uz nas i decu koja se prijave. Radićemo i individualno sa svima koji misle da im je to potrebno. Imaćemo specijalne goste, bivše, ali i aktuelne reprezentativce naše zemlje. Mislim da je naš izbor pravi, da će svi koji dođu na Vršačke planine uživati.

Sa prijavama je već počelo, među prvima ima i onih koje su stigle iz Francuske i Rumunije, zemalja gde je pomenuti “dvojac” igrao i očigledno ostavio dobar utisak i stekao mnoga prijateljstva, a sve o Pro Volley kampu može se videti klikom na sajt

www.provolleycamp.com

Vrsac