Aktuelnosti

SP, DAN 10. – ITALIJANKE NA 100 ODSTO

2. 10. 2022.

Aktuelne evropske šampionke, Italija, jedine su koje su uz aktuelne svetske prvakinje neporažene posle prve faze i pet odigranih mečeva na planetsrnom šampionatu koji se održava u Poljskoj i Holandiji. Za razliku od tima koji vodi Daniele Santareli, onaj koji je selektirao Davide Macanti ima svih stoprocentan učinak, odnosno svih pet pobeda vrednih po tri boda. Poslednja je usledila protiv jednog od domaćina, Holandije, gde su još jednom odigrale poprilično dobro, sa oscilacijama koje su ih „krasile“ i u nekim ranijim susretima, ali bez ijedne sekunde bojazni da može da im se dogodi nešto nepredviđeno. Taman za potvrdu prvog mesta u A grupi, automatski i u novonastaloj E. U A grupi Belgijanke su samo odradile posao protiv Kameruna, gde su imale ni jači trening, a gde su do sada bile najubedljivije od svih, pošto su u prvom setu izgubile samo osam poena. Poslednjeg dana igranja prve faze takmičenja, Japanke su u D grupi samo odradile posao protiv Argentine. Zadovoljne očekivanom pobedom, ali ni nalik radosti koje su južnoamerikenke imale pre par dana kada su obezbedile igranje u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

A grupa: Belgija (Jensens 14) – Kamerun (Adiana 13) 3:0, Holandija (Dalderop 16) – Italija (Egonu 20) 1:3. Tabela: Italija 15, Belgija 12, Holandija 9, Portoriko 6, Kenija 3, Kamerun bez bodova.

B grupa, tabela: Turska 11, Tajland 10, Dominikanska Republika 11, Poljska 10, Koreja 3, Hrvatska bez bodova.

C grupa, tabela: Srbija 14, SAD 12, Kanada 8, Nemačka 7, Bugarska 4, Kazahstan bez bodova.

D grupa: Japan (Išikava 25) – Argentina (Kunjo 14) 3:0. Tabela: Kina, Japan i Brazil po 12, Argentina 5, Češka 3, Kolumbija 1.