Aktuelnosti

SP, DAN 5. – NEUBEDLJIVE ITALIJANKE

27. 9. 2022.

Rafalnom paljbom su polje protivnika napadale Paola Egonu sa italijanske, odnosno Brit Herbots sa belgijske strane. Na kraju meča rezultat je bio 31:28 za korektora evropskih šampionki, kao i pobeda njenog tima posle četiri seta. Italija je, bar u ovom periodu izgleda, u manoj krizi, nisu toliko ubedljive kao što se to od njih očekije, s obzirom da su se malo mučile i protiv Portorika. Ali ne treba se zavaravati, jer je poznato koliko dobro umeju da igraju, sa timom koji igra najduđe od svih, tako da ne treba brinuti da će igrati na svom nivou vrlo brzo. Mali, reklo bi se „derbi začelja“ Afričkih selekcija, koje na svakom velikom takmičenju dobiju i ono „simpatične“, pripao je Keniji, čime su, ako ništa drugo najbolja afrička selekcija.

Turkinje su se, posto su se „opekle“ u debiju na šampionatu, protiv Tajlanda, malo „dozvale pameti“, pa su vrlo lako i brzo „preslišale“ korejke. Tandem Sahin – Karakurt je bio raslolođen, dok kod azijatkinja ni jedna devojka nije osvojila dvocifren broj poena. Pošto su uspele da iznenade Tursku, Tajlanđanke su bile samo dobar protivnik domaćinu grupe u Gdanjsku, Poljskoj. Maksimalan trijumf sa identičnim rezultatom u sva tri seta (25:17), na radost brojke publike. A hrvatske odbojkašice su opet bile u pojedinim momentima meča sa Dominikanom tako blizu, a u većem delu meča tako daleko od pozitivnog ishoda. Na kraju drugi poraz za tim iz komšiluka, a trenutno čelna pozicija u grupi za devojke sa Kariba, koje su napadački bile izuzetno raspoložene,

I Kineskinje su na terenu provele jako malo vremena. Isto kao i Kolumbijke, ali su isti napustile u različitom rasoloženju. Prvoimenovane su slavije sa „pola gasa“, dok je selekciji Kolumbije i ovaj meč bio samo lekcija za neka, po njih očekivana, bolja vremena.

A grupa: Italija (Egonu 31) – Belgija (Herbots 28) 3;1, Kamerun (Bikatal 11) – Kenija (Čumba 18) 0:3,

B grupa: Turska (Sahin 17) – Koreja (Jeong 9) 3:0 Dominikanska Republika (Penja 15) – Hrvatska (Fabris 11) 3:0, Poljska (Stisjak 26) – Tajland (Pimpičaja 11) 3:0,

D grupa: Kina (Li Jing Jing 18) – Kolumbija (Dajana 11) 3:0.

1 Responses

  1. Cini mi se da italijani vole da eksperimentisu.
    Mozda je to i dobro u ovoj fazi da ekipa ne pomisli da je nepobediva ali mi je malo cudno da nas selektor eksperimentise na poziciji dizaca kada je i laiku jasno (meni) koja kombinacija radi.

Comments are closed.