Aktuelnosti

SP KADETKINJA – BEZ SREĆE I ČETVRTFINALA

Daleko najbolji meč koji je ženska kadetska selekcija Srbije odigrala u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva u Argentini, nije, na žalost, krunisan pobedom. Japan je posle velike borbe u pet setova sebi obezbedio mesto u četvrtfinalu, a naše devojke suznih očiju „poslao“ u Santa Fe, gde će igrati u borbi od 9. do 16. mesta.

Izgleda da je bilo potrebno da našu reprezentaciju prežale baš svi, a to je sigurno bilo kada je na semaforu stajalo 2:0 i 24:19 (!?) za protivnika, da bi proigrale. Na način samo njima znan su okrenule sve u svoju korist, rezultat, igru, atmosferu. Posle dobijenog trećeg, vrlo lako su savladale otpor protivnika i u četvrtom setu, stigle do meč – lopte u taj breku (14:13), ali više snage kao da nisu imale, a možda je to zato što su samo 15 sati ranije završile meč sa Kolumbijom. Nisu nagrađene za trud i nisu napravile preokret o kome bi se verovatno dugo pričalo.

Ruku na srce, sve je moglo da traje još kraće po njih, jer je Japan u tom trećem setu bio na milimetar do prolaska kroz cilj, ali posle svega naše devojke sa jedne strane imaju za čim da žale, a to je četvrtfinale, ali i neće imati mnogo, ukoliko budu do kraja Svetskog prvenstva budu igrale na nivou poslednja tri seta duela sa Japanom.

Poznat je i naredni protivnik, prvi u Santa Feu, a to će biti još jedna u nizu onih sa izuzetnom odbranom, nova azijska škola – Koreja.

-Ovakvi mečevi koji odlučuju budu oni najbolji. Ili se radujemo ili tugujemo. Međutim, mislim da ne treba da budemo tužni, jer smo mi meč sa Japanom izgubili ranije. Neke stvari nismo dobro odradili, nemamo lidera u terenu koji rešava ovakve mečeve. Nemam stvarno devojkama šta da zamerim, jer se vidi naš napredak. Ovo je bila nača najbolja utakmica na Svetskom prvenstvu, verujem da smo svi nešto naučili protiv selekcije koja igra sigurno najbolju odbranu na svetu. Ulazak među osam smo možda izgubili u duelu sa Poljskom, ali nema mesta tugovanju, već da gledamo kako da igramo u nastavku još bolje i ako je moguće osvojim deveto mesto što bi nam bila u neku ruku satisfakcija za lošije igre na početku – rekao je Jovo Caković po završetku meča sa Japanom.

Bilo je teško devojkama posle utakmice, trebalo je smoći snage pružiti ruku boljem rivalu, obrisati suze, a Mila Kocić je sve to uradila.

-Iako smo izgubile, mislim da smo pokazale da je kraj tek kad padne poslednja lopta. Pokazale smo svoje lice, konačno dobrom igrom smo bile na putu potpunog preokreta, imale smo priliku, ali… Žao mi je, ali mislim da smo pokazale vrednosti, ponosna sam na sve i borićemo se za deveto mesto.

Najbolji poenter je opet bila Sara Carić. Ona i njene saigračice su bile na nivou tri seta, ali su na kraju morale da priznaju poraz.

-Ovo nam je definitivno bila najbolja utakmica u Argentini. Prvi put smo bili tim, a to se videlo kada smo preokrenule igru i uspele da izhednačimo. Imali smo priliku u taj breku, ali nismo imali sreće. Sigurna sam da smo mnogo toga naučile i da će se to videti već u prvim narednim utakmicama.

Match report SERBIA – JAPAN 2.3