Aktuelnosti

SP KADETKINJE – PRECRTALE I BRAZIL

Krupnim koracima najbolja ženska kadetska selekcija Srbije korača ka svom najvećem uspehu. Pobedile su favorizovani Brazil, plasirale se u polufinale Svetskog prvenstva i sebi stvorile velike šanse da se domognu jedne od medalja. Rival u polufinalu biće im Rusija, a termin u noći između utorka i srede, najverovatnije u ponoć.

Pred meč u kojoj se njegova selekcija zabeležila šesti uzastopni trijumf, selektor Jovo Caković je rekao kako bi voleo da ima veću podršku devojaka koje ne počinju utakmicu na terenu. To se i desilo, jer kada nije išlo baš sve prema zamislima, onaj ko je ulazio u igru, davao je očekivani pomak u igri. Znao je koliko vrede devojke sa kojima je osvojio i medalju na Evropskom šampionatu i na taj način kao da je predvideo konačan ishod najzanimljivijeg i, trebalo je da bude, najuzbudljivijeg četvtfinalnog meča Svetskog prvenstva u Meksiku. Zašto je nedostajalo „drame“, najbolje je pitati same igračice i stručni štab, jer su svi oni, zajedničkim snagama uspeli da eliminišu tim koga su mnogi već videli u finalu. Strpljenje je bilo jedan od načina na koji su devojke smirile vršnjakinje iz Brazila. Naravno, uz odbojkaške elemente, najpre prijemom servisa, kojim su u potpunosti blok protivnica često ostavljale „u mestu“. Napad je bio odličan, bloko koliko treba, greške su svedene na minimum, pa kada se sve to pogleda, jasno je zbog čega su se plasirane među četiri najbolja tima na planeti.

Znajući ambicije, koje nikad nisu bile striktno vezane za određeni plasman, već samo da se pruži najviše u datom trenutku, stiče se utisak da su najbolje srpske kadetkinje i te kako raspoložene da najbolja izdanja prikažu kada je najpotrebnije.

Statistika Srbija Brazil