Aktuelnosti

SUPERKUP (Ž) – NOVI TROFEJ U LAJKOVCU

Uvertira u novu odbojkašku sezonu bila je prilično uspešna. Superkup Srbije je osvojio Železničar iz Lajkovca i tako „duplirao“ trofej osvojen u Kupu. Posle pet pre svega neizvesnih, može se reći i zanimljivih, a treneri će najbolje znati i koliko kvalitetnih, setova, domeće odbojkašice su bile uspešnije od aktuelnog šampiona sa Uba.

Konačan rezultat opet nije realna slika odnosa pomenutih timova. Čini se da je ekipa iz Lakovca tokom leta daleko bolje „pazarila“, da iskustvo koje ima Ana Antonijević, pa Marina Vujović, a opet i mladost pre svih Aleksandre Uzelac, ali i Jovane Mirosavljević, Ljubice Milojević, pa i Milane Rajlić. Čini homogeniju celinu nego što je to bio slučaj na drugoj polovini terena. Čak 17 blokova, tri igračice sa preko 20 poena, izuzetno osmišljena igra u napadu, poprilično dobra u odbrani, ali sa momentima dekoncetracije koji umeju baš da traju. To je gošćama donelo prvi set, sa čak šest uzastopnih poena. Ali kasnije, kada se Železničar zahuktao, sve je manje bilo problema. I sve tako do polovine četvrtog seta, kada im je opet pala koncentracija, ali i kada je sa druge strane Ljiljana Ranković počela da dobija upotrebljivije lopte u napadu. Neizvesna završnica je odvela u taj brek, gde je već posle 5:1 na startu lajkovačka publika počela da sprema dlanove za slavlje. Istini za volju, malo kasnije su strahovali, ali na kraju je sve bilo kako su oni planirali.

Evidentno je bilo da su oba tima poprilično spremna za start novog šampionata, ali i da i jedni i drugi imaju određenih problema u igri. Kada su devojke sa Uba u pitanju, Marijana Boričić će imati mnogo toga da kaže dizačima, mada one neće biti jedine. Sa druge strane, Branko Kovačević će „akcentovati“ koncentraciju i greške u napadu. Ono što je zajeničko za učesniKe Superkupa jeste da će se svakako boriti za trofeje i u nastupajućoj sezoni.

Statistika Zeleznicar Ub