Aktuelnosti

SP MUŠKARCI – DOBAR ŽREB, ALI NEMA LAKIH

Žrebom u Torinu, odlučeno je da se u trećoj fazi Svetskog prvenstva, gde je ostalo još samo šest selekcija, selekcija Srbije nađe u J grupi, sa selekcijama Italije i Poljske. To znači da su u drugoj I grupi SAD, Brazil i Rusija. Na prvi pogled, moglo bi da se kaže da su plavi imali sreće, ali sa druge opet mora da se zna da je to trenutno najboljih šest selekcija na planeti.

Tim Nikole Grbića se tako vraća nazad u Italiju, a prvi meč igraće protiv domaćina, u sredu od 21 čas. Dan kasnije srešće se opet sa Poljskom (sreda 20,30), koja ih je porazila u skoro pa nebitnom meču druge faze, a poslednjeg dana takmičenja u grupi, igraće Poljaci i Italijani.

Opšti je utisak da je J grupa lakša, ali treba savladati domaćina na njegovom terenu i pred njegovom publikom, dok dodatni motiv protiv Poljske svakako neće biti potreban, pošto srpski igrači sigurno žarko žele osvetu za poraz, a u krajnjem slučaju, “nepisano pravilo” da je jednog rivala teško dva puta dobiti na jednom takmičenju, takođe bi trebalo da bude njihov “saveznik”.

-Kad se uđe među šest najboljih na svetu, svi su protivnici jaki. Italija je domaćin, imala je samo jedan poraz, minimalan od Rusa, i sugurno da nas očekuje težak meč. Dobri su, kompletni i igraju kod kuće. Biće jako teško. RAdujem se suretu sa Poljacima, jer će sada, siguran sam, biti drugačije okolnosti, a verujemo i da će drugačiji biti i ishod. Ovo bih sve slično rekao i da se sastajemo sa bilo kim, jer došli smo tu gde jesmo, svi su jaki, a mi u svaki susret ulazimo sa cekljem da zabeležimo pobedu – prokomentarisao je žrem selektor plavih Nikola Grbić.

Ukoliko se nađu među prve dve selekcije u grupi, što se svakako očekuje, u subotu bi igrali polufinale, a u nedelju meč za jednu od medalja na Svetskom šampionatu.