Aktuelnosti

SP MUŠKARCI – PORAZ BEZ POSLEDICA

Ako se za poraz može reći da je došao u ptravo vreme, onda je to ovaj koji su u poslednjem meču druge faze Svetskog prvenstva, doživeli naši najbolji odbojkaši od Poljske. Aktuelnom svetskom šampionu bio je to “polsednji voz” da ostane na takmičenju, dok su plavi osigurali mesto među šest najboljih na planeti dan ranije. Na kraju svega, najviše će se sigurno buniti Francuzi, koji se posle ovakvog ishoda definitivno vraćaju kućama.

Kada se vidi da je selektor Nikola Grbić šansu pružio svim igračoima, da su oni imali zavidno provedeno vreme na terenu, a da je rezultat takav kakav je bio, ubedljiv poraz, onda je to jasan pokazatelj da ništa nije išlo onako kako je trebalo. Opravdanje sigurno leži i u umoru naših momaka posle nekoliko izuzetno iscrpljujućih mečeva koji su im ustvari i doneli to da poslednjeg dana ne moraju mnogo da se “štrecaju”. Ovo se može podvesti pod loš dan, koji više ne sme da se ponovi, jer i bez pogleda na statistiku, već samo na rezultat gde su osvojili 17, 16 i 14 poena govori da ni jednog momenta nisu bili “u priči”. Poljaci, kojima je ovo bilo “biti ili ne biti”, iskoristili su sve to na, za njih, pravi način.

Sigurno je da će stručni štab imati šta da im kaže, da im zameri, ali su to sve igrači koji su jako svesni svega. Jedan poraz, pa makar i ovakav koji nije bitan, sigurno njih najviše boli. Uostalom i posle onog sa Amerikom su proigrali, bacali na kolena i one najjače. Niko se neće buniti da se “istorija ponovi”.

Među šest najboljih selekcija na planeti su (sa Rusijom, SAD, Poljskom, Italijom i Brazilom), sele se u Torino, čekaju žreb (ponedeljak 11 časova) i nove protivnike (samo ne mogu sa Rusima), u borbi za medalje. A njihova armija navijača očekuje igre kao protiv Australije, Rusije, Francuske, Argentine… Mogu oni to sigurno.

 

Statistija Srbija Poljska