Aktuelnosti

SP MUŠKARCI – IPAK ZA BRONZU

Od finala Svetskog prvenstva za naše najbolje odbojkaše ove godine nema ništa. Poraženi su od Brazila u tri seta, ali u utakmici u kojoj su odlučivale nijanse. Ustvari, uvek su bili “tu negde”, u zaostatku koji je bio po par poena, ali za koji se ispostavilo na kraju da je bio nedostižan. Ništa im se ne može zameriti, borili se jesu, imali ogroman motiv i želju, ali su na kraju morali da stegnu ruku Brazilcima. Oni će imati za “zadatak” da se što pre oporave i da probaju da osvoje medalju, bronzanu (nedelja 17 časova).

Ovakvi mečevi, gde je ulog finale Svetskog prvenstva, odlučuju se u sitnicama, a više onih negativnih po krajnji ishod, imali su naši igrači. Čak i kada su u tećem periodu imali u par navrata tri poena prednosti, nisu znali da je iskoriste. Ustvari, u momentima kada se svaki set “lomio”, brazilski odbojkaši su imali “sigurnu ruku i oko sokolovo”, pa im tako nije bilo teško da završnice igraju slobodnije.

Naši odbojkaši su se trudili, ali su naišli na boljeg. Ne treba da tuguju već da smognu ono snage što im je ostalo, pa da u Sebiju vrate nedalju kojoj niko ne bi gledao sjaj, a koja bi bila ogromna kao kuća.

Statistika Srbija Brazil