Aktuelnosti

SP ŽENE, F6 – NA JAPAN SA OSMEHOM

Skoro pa slobodan dan, onaj posle poraza od Holandije, a između dve faze takmičenja na Svetskom prvenstvu zaNagoja odbojkašice izgleda da je uspeo da “resetuje” naš državni tim. Devojke su se u dvoranu gde su neslavno završile poslednja dva meča vratile sa širokim osmesima, što kao da je bio dobar nagoveštaj onoga što se desilo kasnije. Najpre koncentracija, pa požrtvovanost, onda i borba za svaku loptu kojoj je trebalo dosta muke da bi pala na teren, i sve to je bio znak da je sve do sada zaboravljeno i što reče selektor Zoran Terzić na konferenciji za štampu pred “fajnal siks” a to je da “Svetsko prvenstvo praktično tek sada počinje”.

Razlog za zadovoljstvo bio je taj što je na treninzima ravnopravno sa ostalim devojkama radila i Tijana Bošković, koja je u poslednja dva meča, prvi upravo protiv Japana, odsustvovala zbog bolova u trbušnom mišiću. To znači, napad na Japan (nedelja 12,20), iz svih oružja.

TijanaBoskovicSRBspikesagainstdoubleblockfromKazakhstan-1– Kako stoje stvari igraćemo kompletni. Raduje podatak da je Tijana Bošković trenirala. Nismo mi imali krizu rezultata ili da smo nešto pali u formi. Jednostavno devojke kao da su igrale malo bez motiva od momenta kada smo obezbedili plasman na “fajnal siks”. Sada je ulog veći, verujem da će i motiv biti na nivou meča koji ćemo igrati, tako da verujem i da će rezultat biti drugačiji – smatra trofejni srpski stručnjak.

Taj meč, igran pre samo par dana, imao je dva “poluvremana”. Prvo, u kome su naše devojke u prvom setu deklasirale domaćina, i drugo gde su pale u igri, a sva tri naredna seta izgubile rezultatom 25:23. Tada Japanke za Milenu Rašić nisu imale rešenja, pa treba očekivati da i u ovom duelu istih rivala ona bude jedan od aduta našeg tima. Jedan od brojnih aduta.

– Dovoljno se dobro poznajemo i imale smo dovoljno vremana da se pripremimo za revanš. Nedostajale su nam tada neke stvari, pa ćemo malo morati da poradimo na njima. Tu pre svega mislim na strpljenje koje će nam biti potrebno pre svega zbog njihove upornosti u odbrani. Verujem da možemo dobro da odigramo. Osmeh je tu, motivacija takođe i nadam se najboljem.

Naše devojke su veliki profesionalci i sigurno su shvatile sve pouke iz poslednja dva meča. Na njih se osvrću samo kao podsećčanje, ali i možda način da se pronađše još malo motiva kako bi se domaćem timu vratilo “milo za drago” u daleko bitnijem momentu.

– Znamo šta od njih možemo da očekujemo, a i svesni smo da će ovog puta tribine biti prepune. Biće teže sa te strane, ali nalazimo se u trećoj fazi Svetskog prvenstva što svakako govori o jačini protivnika, i spremne smo na sve što nas očekuje. Verujem u nas, ovaj duel očekujemo u dobrom raspoloženju, sa potrebnom energijom i verom u sebe – optimista je Tijana Malešević.

Što bi Đorđe Balašević u jednoj pesmi rekao “Osmeh se vratio u grad”. Baš tako. Sa osmehom, ali maksimalnom koncentracijom i strpljenjem, sa energijom i raspoloženjem, pa da se vrati i igra i rezultati sa početka Svetskog prvenstva.