Aktuelnosti

SP ŽENE, F6 – OKREĆEMO NOVI LIST

Nazad i da hoće, najbolje srpske odbojkašice ne mogu, već samo napred. Sedam pobeda i dva poraza su prošlost koje ćeNagoja se nekad neko setiti. Sadašnjost je ta da se nalaze među šest najboljih selekcija na planeti, a budućnost su utakmice treće faze protiv Japana i Italije. Domaćini nisu želeli da “ruše tradiciju”, pa su opet, svi veruju poslednji put, iskoristili pravo da promene raspored i satnicu. Tako će naše devojke na teren prvog dana, (a trebalo je prvobitno da su slobodne), u nedelju, upravo protiv Japanki, u poslednjem terminu dana (12,20 po srpskom vremenu). Drugog dana će biti slobodne (igraju Japan i Italija), a trećeg se sastaju sa Italijankama.

Ono što su devojke radile veče posle poraza od Holandije bila je zajednička večera, jutro je bilo predviđeno za promenu hotela, potom trening u teretani, da bi kasnije bile slobodne, da se malo opuste pred završne, najvažnije bitke ove godine.

SmalltalkbetweenSerbianplayers– Moramo da zaboravimo poslednje dve utakmice, naročito onu sa Holandijom koju smo loše počeli, a tako je i završili. Čekali smo sa nestrpljenjem žreb i mislim da smo dobili selekcije koje nam odgovaraju. Okrećemo novi list. Japan je neko kome smo nedavno dozvolili da nametne svoj ritam i dovede nas u neugodnu situaciju. Verujem da ćemo sada mi biti ti koji će voditi glavnu reč, jer imamo iskustvo prethodnog meča, imamo i kvalitet, a imaćemo i dovoljno vremena da se odmorimo, koncentrišemo i usmerimo energiju u smeru koji je potreban da bi zabeležili pobedu na start nove faze takmičenja – kaže Bianka Buša, koja je vremenom stigla i do startne postave.

U pomenutom meču, naša selekcija je igrala daleko ispod svojih mogućnosti. Pravi kvalitet prikazala je u prvom setu, a onda u naredna tri, iako je igra bila daleko od očekivane, izgubila sve minimalnim i identičnim rezultatom – 25:23.

– To nam se više neće dogoditi. Imamo lepu priliku da im se revanširamo za taj neuspeh, jer smo stvarmo u neku ruku “ostale dužne” da pokažemo koliko možemo i kako znamo da igramo protiv takvih selekcija.Već smo zaboravili sve što je bilo, maksimalno se fokusiramo na mečeve koji sleduju, pre svega Japan. Milsim da kvalitet ne treba da dolazi u pitanje, a kada smo u pravom izdanju, retko ko može da nam parira. Verujem da će tako biti na startu “fajnal siksa” i da ćemo pobediti Japan – samouvereno komentariše Bojana Živković.

Inače, frezultati žreba očekivali su se na dva “punkta”. Na jednom mestu su bile igračice, na drugom članovi stručnog štaba. Možda su svi priželjkivali baš ishod koji se desio.

– Na prvi pogled dobili smo dobre protivnike, ali na drugi pogled moramo da se podsetimo da se radi u selekciji domaćina, koji igra sjajno pred svojim navijačima, u šta smo se i uverili, kao i Italija, jedina neporažena selekcija do sada, koja je u svim mečevima delovala impresivno. I jedni i drugi imaju i vrline, ali i mane koje ćemo uspeti da iskoristimo. Daleko je najvažnije da mi budemo spremni, da devojke koje su imale problem sa povredama budu u najboljem mogućem stanju u ovom trenutku, a tada se ne plašimo nikoga. Očekuje nas težak posao i zahtevni mečevi koje moramo odigrati najbolje što umemo kako bi stigli do polufinala – ocenjuje i upozorava Aleksandar Vladisavljev, prvi asistent Zorana Terzića.

Iz Osake su u Nagoju stigle i selekcije Italije, Kine i Amerike, devojke koje igraju u istim klubovima već su se malo izrazgovarale, razmenile mišljenja i iskustva iz prethodnih utakmica. Dugo traje Svetsko prvenstvo. Bliži se kraj, a tada treba biti najbolji.