Aktuelnosti

SP ŽENE, F6 – SRBIJA, ITALIJA I JAPAN

Posle svih odigranih utakmica u drugoj fazi Svetskog prvenstva za odbojkašice, pošto su bile poznate sve selekcije učesnica “fajnal siksa”, održan je i žreb za narednu rundu pomenutog takmičenja. Postojalo je nekoliko opcija, ali je odlučeno da se naša reprezentacija nađe u novoformiranoj G grupi sa timovima Italije i Japana. To znači i da će u drugoj, H grupi igrati Holandija, Kina i SAD. Ako sve bude prema planiranom i ne bude izmena (kojih je do sada bilo), prvog dana (nedelja 14. oktobar), naše devojke biće slobodne, drugog (ponedeljak 15. oktobar) će igrati protiv Italijanki, a trećeg (utorak 16. oktobar) sa Japankama. Termini će biti naknadno objavljeni, a mečevi se igraju od 9,10 i 12,20 časova po srpskom vremenu.

JovanaStevanovicSRBspikesKada se na jednom velikom takmičenju nađe šest selekcija, onda je jasno da slabih nema, svi su jaki i zasluženo su tu gde se nalaze. Kada je sam ishod žreba u pitanju, ipak se može reći da su plave dame “zapale” u za nijansu lakšu grupu. Ovo je prilika da se popravi utisak iz meča sa Japanom odigranog pre par dana, jer sve počinje ispočetka. Svakako ne sme se smetnuti sa uma i da je Italija neporažena stigla na “fajnal siks”, a da će Japanke ponovo imati veliku podršku sa tribina.

Po dve najuspešnije selekcije iz svake grupe igraće u polufinalu po principu ukrštanja, a pobednici tih mečeva za titulu šampiona sveta koju brani selekcija SAD.

Inače u mečevima poslednjeg kola, onima u kojima se odlučivala “sudbina” za još dva mesta koja vode na “fajnal siks”, Brazil je posle taj – breka zabeležio “Pirovu pobedu” nad domaćinom, koji je osvajanjem prvog seta u meču obezbedio sebi mesto u eliti, a “karioke” poslao kući. Na drugoj strani je Italija pobedom nad Amerikom dala šansu Ruskinjama, koju ove nisu imale snage da iskoriste, jer je Kina odigrala još jedan odličan meč.