Aktuelnosti

SP ŽENE – NEKA SE NADA DOMINIKANA…

Pošto su se probudile i od ranog jutra po japanskom vremenu poslale bezbroj čestitki kolegama iz muške selekcije za ubedljiv trijumf protiv Italije, najbolje srpske odbojkašice su “uzele stvari u svoje ruke” i preselile se iz Hofua u Hamamacu. Na izlasku iz hotela čekao ih je špalir od oko 200 mališana koji su za trenutak izašli iz škole i sa zastavicama Srbije u rukama ispratili svoje nove idole.

– Neverovatni su. Šta smo sve preživele i doživele za prethodnih nekoliko dana, ne može se ispričati – hvalila je sa razlogom više nego ljubazne domaćine MIlena Rašić.

Odbrojavanje se završava, počinje Svetsko prvenstvo za dame, a u subotu (9,15) aktuelne evropske šampionke će za prvog rivala imati Diminikansku Republiku.

– Dolazi polako i taj dan. Uzbuđenje raste, ali smo sve spremne i zdrave. To je najvažnije, a “onako usput” jako dobro se poznajemo, među nama nema tajni, dišemo kao jedna i maksimalno spremne i sa optimizmom očekujemo start prvenstva. Jesmo favoriti pred duel sa Dominikanom, ali niko nije došao na Svetsko prvenstvo unapred da se preda. Biće nam potreban dobar servis, kvalitetan blok i dobra odbrana. Potrudićemo se da od starta pokažemo kakve su nam namere, a one su vezane za jednu od medalja, to ne krijemo. Znam da je svaki početak težak, ali verujem da cemo uspešno početi šampiomat.

Za razliku od Milene Rašić koja iza sebe ima već dva Svetska šampionata, Teodora Pušić debituje na ovako velikom takmičenju.

– Srećna sam što sam deo ovog tima. Pripremali smo se celo leto, odigrale smo nedavno i nekoliko prijateljskih utakmica. Mislim da možemo biti zadovoljni trenutnom formom, ali sigurno je da kada krenu one “ozbiljnije” utakmice i naš nivo igre će rasti. Jedva čekam da sve počne, ovo je moje prvo Svetsko prvenstvu i želim da ga upamtim po nečemu. Favoriti nad Dominikanom jesmo, ali znamo da umeju da budu nezgodne i mnogima pomrse račune. Nećemo više da pričamo o očekivanjima na šampionatu, jer on počinje i treba na terenu pokazati sve urađeno u prethodnom periodu – smatra Pušićeva.

Aklimatizacija u Hofuu je bila neverovatna. I svrsioshodna je bila i te kako odluka da se Odbojkaški savez Srbije i lokalna samouprava pomenutog grada dogovore o saradnji.

– O tome je nadam se već sve rečeno. Bili su uz nas svaki dan. Sada kreće nešto što je kruna ovog leta. Znamo da će stanovnici Hofua navijati za nas, pa tako imamo i neku vrstu obaveze prema njima. Vidim kod svih devojaka dozu nestrpljenja, ali to nose velika takmičenja i trajaće do prvog sudijskog zvižduka. Spremne smo, nećemo se opustiti i ubeđena sam u uspeh – jasna je Pušićeva.

Rivali su se sreli u hotelu Konkord u Hamamacuu, čak su i na istom spratu. Selekcija rivala na startu Svetskog prvenstva jeste kompletna, jeste da ima svoje planove, da bar kao i do sada, jednog favorita neprijatno iznenadi, ali gledajući spremnost srpskih devojaka, to neće biti slučaj sa devojkama Zorana Terzića.

Došao i taj dan, uzbuđenje raste, spremne i zdrave, poznajemo, trebaće dobar servis, pa blok i dobrana. Favoriti, bez potcenjivanja od početka do kraja u jednom ritmu