Aktuelnosti

SRPSKI BISER U FIRENCI

Dobre igre u dresu selekcije Srbije omogućile su joj jednom mladom igraču da karijeru nastavi u inostranstvu. Jedna od najmlađih reprezentativki, Bojana Milenković, u narednoj sezoni nosiće dres Skandićija iz Firence. Ugovor je potpisala neposdredno pred put na finalni turnir Lige nacija u Nanđingu, a napustila je Crvenu zvezdu godinu dana pre kraja ugovorne obaveze.
– Ne znam kako da reagujem jer još nisam bila u takvoj situaciji, ali sigurno je da sam srećna. Zahvalnost dugujem svim trenerima i saigračicama, kako u klubu, a posebno u reprezentaciji gde sam imala priliku da ono što znam unapredim i pokažem širem auditorijumu. Bilo je lepo u Zvezdi, svoje saigračice sam doživljavala kao sestre, članove stručnog štaba kao porodicu i jednostavno, u ovom trenutku još uvek ne znam kako ću bez njih.
Pažnju je na sebe skrenula prošlog leta kada je ulčestvovala u osvajanju srebrne medalje na Gran priju i zlata na Evropskom prvenstvu. Zato je ua kancelariju kluba sa Marakane stiglo dosta poziva ovog leta, iz mnogih zemalja, a najkonkretniji je bio Olimpijakos. Da ne ode u Grčku, “isprečilo” se obeštećenje, ali na kraju ipak, Italija.
– Biće mi verujem mnogo lakše jer je u Skandići ovog leta došla Jovana Stevanović. Sa druge strane igraću u timu sa vrhunskim igračima kakvi su, naravno uz Jovanu, Brazilka Adenizija, Italijanke Malinov i Boseti, Šveđanka Hak, Bugarka Vasileva… Sve priznata svetska imena. Ne znam šta da očekujem, ne želim da razmišljam još tako daleko. ZA sada samo primam čestitke ovde u Kini i usredsređujem se na ono štio nas očekuje.
Slavlje i čašćavanje će biti po povratku u Beograd…
– Nadam se da će biti više razloga. Naravno da čemo proslaviti ugovor. Želim i na taj način da zahvalim svima koji su sve ove godine bili uz mene, a Zvezdi da u narednoj sezoni osvoje titulu. Za mene.