Liga nacija

STATISTIKA – VRH PUN SRPKINJA

Posle tri odigrana kola Lige nacija 2021. u ženskoj konkurenciji, objavljena je i pojedinačna statistika. Ona „kaže“, a shodno dobrim igrama, dve pobede, sedam osvojenih bodova i trenutno pete pozicije, da se srpske reprezentativke izuzetno dobro kotiraju.

Najbolje, a bolje od prvog mesta ne može, Jovana Kocić u konkurenciji najboljih blokera. Za sada ih je postavila 13 i zasluženo je na čelu ove kategorije, gde je prati Sara Carić sa devet. Korektor srpskog tima je treća po broju osvojenih poena, 54, jedan više i poziciju iznad Katarine Lazović. Pomenuti tandem je i među najuspešnijim napadačima, na četvrtom i šestom mestu.

Kapiten srpske selekcije je i među serverima, četvrta, dok se u igri u polju ističe Sanja Đurđević. Libero plavih dama se trenutno kotira kao treća, a ispred nekoliko izuzetno poznatih igračica na toj poziciji. Ono gde srpskih reprezentativki nema među deset najboljih su prijem servisa i distribucija lipti u napadu od strane dizača. Možda će ovo takođe biti koristan podatak selektoru Vladisavljevu, mada sasvim sigurno zna na čemu ovaj tim treba još da radi.