Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – BEZ RITMA U PORAZ

Trener ženske reprezentacije na Svetskom kupu, Aleksandar Vladisavljev, nije dobio rođendanski poklon kao nedavno njegov kolega Slobodan Kovač. Srpske odbojkašice su se loše snašle u još jednom matineu, kasno privikle na stil igre Koreje, pa su doživele poraz u osmom kolu istog takmičenja. Sa polovičnim učinkom, nalaze se i na polovini tabele pred selidbu i tri poslednja meča u Osaki.

Kada jedan tim igra bez bloka i as servisa dva seta, onda je jasno zašto nije uspeo da ih reši u svoju korist. A nije pouno nedostajalo, upravo po par poena iz oba elementa. Uz sve to “nakalemio” se lošiji prijem servisa, lošija realizacija napada, a sa druge strane mreže raspoložen i protiv svetskog prvaka i te kako motivisan protivnik. Podatak da su se Korejke radovale posle meča kao da su uzele medalju na velikom takmičenju, dovoljno govori, kao i podatak da je njihova najbolja odbojkašica Kim, odmarala prethodni dan kako bila spremna za ovaj meč, dovoljno govori.

– Nismo igrali našu igru, kasno smo se probudili, a oni su već napravili veliku prednost. Oni imali dosta idealnih prijema servisa i rešenja u napadu, jer naš servis nije bio na nivou, pa smo imali problem sa odbranom. Nismo se prilagodile njihovom ritmu, brzoj igri i to nas je koštalo poraza. Ali nema vremena da se žali, idemo dalje, manjamo još jednom grad, očekuju nas tri nova rivala, dva opet iz Azije i verujem da ćemo poboljšati utisak – ocenila je igru Maja Aleksić.

SaleUkupan broj poena je za tri na strani Koreje, a razlog tome je da su u dobijenom setu plave devojke dominirale toliko koliko je trebalo i koliko je bilo realno tokom celog meča. Procenat prijema servisa od samo 20 govori da je bilo izuzetno loše organizovati napad, a posle bezmalo dva časa igre, u koloni “blokovi”, stajala je ista cifra (dva), a samo jedan as više. Premalo da se dobije raspoložena Koreja

– Nismo bili spremni za ovaj meč, pogotovo za njihovu upornu igru do besvesti, naročito u odbrani, kojom umaraju protivnika, a mi smo već na izmaku snaga malo. Ne možemo to da koristimo kao izgovor naravno, ali osetio se pad u igri, nedostatak snage. Lepo je da smo uspele da se vratimo u meč, pokazavši tako da možemo i to da uradimo iako nam ne ide baš toliko, ali bilo je nedovoljno jer su one bile već razigrane i zasluženo pobedile – rekla je Mina Popović.

Bilo je prilike i za taj – brek, ali možda naše devojke i nisu zaslužile da do njega dođe, jer ovo nije bio njihov dan. Kada je bilo “tu negde” u četvrtom setu, pred sam kraj, stvari je u svoje ruke opet uzela Kim i osvojila poslednjih pet poena. Pred poslednju “etapu” naš tim ima polovičan učinak, a Osaka je prilika da se na kraju Svetskog kupa, sa više nego podmlađenom selekcijom, u Srbiju vrate “u plusu”.

Statistika Srbija Koreja

REZULTATI

WC2019_logoPrvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

Peto kolo: Srbija – Holandija 3:2, Rusija – Dominikanska Republika 3:2,  Argentina – Kenija 3:0, Kamerun – Koreja 0:3, SAD – Brazil 3:0, Japan – Kina 0:3.

Šesto kolo: Koreja – Argentina 3:1, Dominikanska Republika – Kenija 3:0, Holandija – Kenija 3:0, Srbija – Rusija 1:3, Kina – Brazil 3:2, SAD – Japan 3:2.

Sedmo kolo: Holandija – Koreja 3:1, Brazil – Dominikanska Republika 3:1, Srbija – Kamerun 3:0, Kina – SAD 3:0, Rusija – Argentina 3:0, Japan – Kenija 3:0.

Osmo kolo: Srbija – Koreja 1:3, SAD – Dominikanska Repoblika 3:0, Kamerun – Argentina 2:3, Kina – Kenija 3:0, Rusija – Holandija 3:0, Japan – Brazil 0:3.

TABELA

1. Kina                    8      8       0       23

2. SAD                   8       7       1       20

3. Rusija                 8      7       1       19

4. Holandija          8       5       3       16

5. Brazil                  8       5       3       15

6. Srbija                  8       4       4       12

7. Koreja                 8       4       4      12

8. Japan                  8       4       4       11

9. D. Republika     8       4       4       9

10. Argentina         8       2       6       5

11. Kamerun           8       0       8      2

12. Kenija                8       0      8       0