Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – JEDNOSTAVNO, REŠILE I POBEDILE !!!

Meč petog kola koji je naša selekcija na Svetskom kupu odigrala protiv Holendije, u okviru petog kola grupe u Hamamacuu, spada u red onih kojih će se akteri uvek rado sećati i bar među sobom prepričavati. Jer, podmlađena reprezentacija Srbije je savladala protivnika u najjačem sastavu, silno motivisanog da pobedi svetskog i evropskog šampiona, kako bi bar malo popravila utisak posle kraha na kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i prvenstva Starog kontinenta gde su ostale bez medalje. Utakmica je imala dva “poluvremena”, a shodno ranom početku mogla bi se podvesti pod – prvo, koje je trajalo dva seta i dok se plave dame nisu razbudile, i – drugo, u kome su pokazale možda i igru iznad svojih mogućnosti i uz osmeh na licu pravile “dar mar” po terenu.

– Nama je nekako uvek cilj, bar na ovom takmičenju, da se zabavimo na terenu, a usput damo sve od sebe i pokušamo svakog da pobedimo. Tako je bilo ovog puta i stvarno smo na putu za dvoranu rekle sebi “Hajde da ih pobedimo”. Zato sam izuzetno zadovoljna i srećna, pa čestitam svima nama na pobedi nad Holandijom – blistala je Maja Aleksić koja ceo turnir igra u sjajnoj formi.

Počelo je tako što je Holandija lako dobila prvi set, posle koga je indisponiranu Katarinu Lazović zamenila Jelena Blagojević, da bi potom protivnik uvećao vođstvo zahvaljujući greškama našeg tima sa servisa u poslednjim poenima. Tada se i na Bianki Buši video umor, pa je orna za igru na teren ušla Bojana Milenković.

– Razgovarale smo između drugog i trećeg seta i rekle da kao prvo nema smisla da nas Holandija pobedi sa “nulom”, jer kako ćemo na oči onima koje nisu ovde, a onda kad smo se razbudile rešile da mi budemo te koje će slaviti na kraju. Počele smo da uživamo na terenu i na kraju se isplatilo – složila se sa prethodnim “govornikom” Jelena Blagojević, koja se uželela igre posle lakše povrede i mladoj ekipi daje sigurnost.

ResileKada su ispucale sve servis i ono malo grešaka u napadu, počelo je “drugo poluvdeme”. Sa sredine su Mina Popović i Maja Aleksić u isto vreme bile i ubitačne (u napadi) i neprelazne (u odbrani). Počeli su veliki problemi za Holanđanke, pa izmene, tajm – auti i čelendži nisu doneli nikav boljitak u njihovoj igri. Sa druge strane Ana Bjelica je bila neumoljiva, iz svih pozicija, sa svakog dela terena. Podršku je imala od tandema Blagojević – Milenković, kreaciju od Slađane Mirković, sigurnost u odbrani zahvaljujući Teodori Pušić, a koncentracija nije padala ni kada su Holanđanke zapretile krajem četvrtog perioda. A onda završni udarac na startu taj – breka i samo se čekala velika radost koja je usledila vrlo brzo, kao i iskrene čestitke protivnica koji kao da nisu bile svesne šta im se desilo sa “nasmejanim devojkama”.

– Ovo je bila velika pobeda tima sa mnogo mladih igrača koji su došli da dokažu vrednosti i pokažu kvalitet. Jako mi je drago što iz dana u dan to i čine. Mi ovde imamo potpuno obrnut način života, jer već treći meč u nizu igramo u prepodnevnim satima, a treniramo uveče. Za sve to devojke su zaslužile sve pohvale. Velika želja i rešenost da se igra do poslednjeg poena i pobedi, bila je odlučujuća. Rotirali smo, tražili najbolja rešenja i na kraju pronašli. Zadovoljni smo celokupnim učinkom, napuštamo Hamamacu i očekuju nas najpre dva dana pauze u kojima se selimo u Tojamu, ali i oporavljamo od napora sa prvog i hvatamo zalet za drugi turnir – istakao je Aleksandar Vladisavljev.

I tako, devojke rešile da pobede Holandiju (posle 0:2), i – pobedile. Ko zna šta su rešile za nastavak turnira.

 

Statistika Srbija Holandija

REZULTATI

WC2019_logoPrvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

Peto kolo: Srbija – Holandija 3:2, Rusija – Dominikanska Republika 3:2,  Argentina – Kenija 3:0, Kamerun – Koreja 0:3, SAD – Brazil 3:0, Japan – Kina 0:3.

TABELA

1. Kina                    5       5       0       15

2. SAD                    5       5       0       15

3. Rusija                 5       4       1       10

4. Holandija          5       3       2       10

5. Srbija                  5       3       2       9

6. Brazil                  5       3       2       8

7. Japan                  5       2       3       7

8. Koreja                 5       2       3      6

9. D. Republika     5       1       4       6

10. Argentina         5       1       4       3

11. Kamerun          5       0      5       1

12. Kenija               5       0      5       0