Liga nacija

TERZIĆ: SULUDO TAKMIČENJE

Dva vrhunska stručnjaka dveju reprezentacija koje su u vrhu svetske odbojke, Karč Kiralji i Zoran Terzić, več nekoliko godina unazad nadmudruju se na terenu taktičkim zamislima, postavkom igre i svime onim što njihov posao zahteva. Poslednjih nekoliko mečeva, od kojih su neki bili posebno bitni, dobila je srpska selekcija. Na žalost poslednji, u Nanđingu, pripao je američkom treneru.

– Volimo da igramo protiv najboljih, posebno protiv Srbije jer je to jedna od najboljih selekcija na svetu. Imamo izuzetan respekt prema svima, igračicama, trenerima, načinu rada koji primenjuju. I kada pobeđujemo i kad gubimo, gledamo da nešto naučimo iz tih utakmica. Imali smo ovog puta dobre momente i drago mi je da smo se plasirali u polufinale – rekao je Kiralji, a na njegove komplimente se nadovezala i kapiten Džordan Larson.

Kiralji

Sa druge strane, Zoran Terzić je bio zadovoljniji igrom nego protiv Turske, ali je između ostalog istakao da su oba meča bila daleko ispod kvaliteta i najboljih igara koje pruža naša selekcija.

– Primetno je bilo da već od trećeg turnira naša igra je u padu. Ima objektivnih razloga, izostanak pojedinih igrača, umor… Ali sa druge strane i drugi su igrali isto toliko utakmica, pa ne možemo na to da se vadimo. Činjenica je da nismo odigrali na nivou na kome umemo i na koji smo želeli. Motivacije je bilo, ali nije bilo energije, naročito na prvoj utakmici. Druga je bila za nijansu bolja, ali je primetno da završnice igramo slabo i poklanjamo poene u završnici, a Amerikankama smo poklonili nekim nerezonskim greškama u završnici nekoliko poena. U trećem je, posle poraza od Tuske i gubitka dva seta od Amerikanki, teško da se vratimo. Šta je tu je. Raduje da posle ovog suludog takmičenja, pored Brankice Mihajlović nemamo još nekog povređenog igrača. Nadam se da će svi ovaj odmor koji sledi iskoristiti na pravi način, a onda da počnemo da se spremamo za ono što je ove godine najvažnije, a to je Svetsko prvenstvo.

A tamo treba očekivati da se selekcije Srbije i Amerike opet nađu u igri za medalje, jer jednostavno, to je svetski krem ženske odbojke.