Aktuelnosti

TIJANA MALEŠEVIĆ: UMORNA SAM

Od kada je obukla dres reprezentacije, najpre kadetske, pa juniorske i na kraju seniorske, retko koji zapisnik sa utakmice postoji, a da u njemu nije bilo uneto ime Tijane Malešević. Verovatno se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Između izuzetno napornih reprezentativnih usledile su klupske, a njeni klubovi su se od Brazila, Italije, Poljske i Turske, borili uglavnom za visok plasman. I tako desetak godina. Kada se sve to sabere ili “skupi u čoveku”, epilog je da tog nekog jednom mora da nema na reprezentativnom spisku.

-Baš sam umorna, to je jedini razlog što mog imena nema na spisku kandidata Zorana Terzića. I ne samo na ovom spisku, već za sva takmičenja ove godine. Čula sam se sa selektorom, razumeo je moje razloge, hvala mu na tome, i dogovorili smo se da ovo leto odmaram. Ima devojaka koje mogu da igraju, čije je vreme došlo da pokažu koliko znaju, koje su zaslužile priliku, tako da ne može da se kaže da sam tim ostavila “na cedilu”. Šalu na stranu, stvarno mi je potreban odmor.

Trofejni selektor je po dolasku iz Japana prošle godine rekao da mu je isti, šampionski sastav, potreban i za najviša dostignuća na narednim Olimpijskim igrama. Hoće na tom spisku biti Tijane Malešević?

– Daleko je naredna godina, ko zna šta će se do tada dogoditi. Najpre da vidim kako izgleda slobodno leto.

Šta ćeš sa tolikim slobodnim vremenom?

– Snaći ću se nekako. Radiću ono što prethodnih desetak leta nisam. Naravno, dolaziću i da obiđem društvo iz reprezentacije. Toliko vremena smo zajedno bile preko leta, da će mi svakako biti potrebno da ih vidim.

Privrženost plavom dresu je najbolje pokzala i kroz podatak da je u sedam godina igrala Gran prija, bila prisutna na svakom meču i da u periodu od 2011. do 2018, nije propustila ni jedan jedini, a brojke kažu 77 uzastopnih. Takav bilans nije imala ni jedna igračica na planeti. I to sve uz, širom sveta prepoznatljiv osmeh. Zato je red da malo predahne, da napuni baterije za nove izazove.