Aktuelnosti

TRENING PRED AMERIKU

30. 9. 2022.

Ishod utakmice svetskih šampionki i nejakih Kazahstanki, znao se još kada su žrebane grupe. Ono što se nije znalo jeste koliko će ona trajati, koliko će autsajder uzeti poena po setu i, shodno trenutnoj situaciji, za koju će se postavu odlučiti Daniele Santareli. Tako su Bojana Drča i Tijana Bošković učestvovale samo u zagrevanju, a njihove pozicije su zaulele Slađana Mirković, očekivano i Brankica Mihajlović na poziciji korektora, potpuno neočekivano. Tri primača servisa su podelila minutažu (Lozo, Lazović, Milenković), Teodora Pušić je dobila zaslužen odmor (kao i Jovana Stevanović), a na Svetskom prvenstvu je debi meč odigrala Aleksandra Jegdić. Par srednjih blokera činile su Maja Aleksić i Mina Popović, a jedino je malo nejasno neigranje Ane Bjelice. Mada, ruku na srce, mogao je da igra ko god je hteo, ishod bi bio isti.

Raduje 11 blokova za samo 60 minuta utakmice, prijem servisa bez padnutog asa, više od 50 procenata uspešnosti napada, mnogobrojne odbrane, pasivni blokovi… Ali, ne treba zaboraviti da su plave devojke igrale protiv – Kazahstana. Onaj pravi, u prvoj fazi najveći ispit, očekuje ih u poslednjem meču u grupi (subota 19,00 časova), protiv Amerikanki, koje su „naoštrene“ posle onog poraza u četvrtfinalu Lige nacija, koje na ovom šampionatu igraju dobro, a duel će direktno odlučivati o pobedniku C grupe, ali i bodovima koji se prenose u drugu fazu takmičenja.

I za jedne i za druge to će biti prvi, pravi, ozbiljniji meč na Svetskom prvenstvu, pa se sa razlogom očekuje dobra utakmica, koja kvalitetom, bar do sada, nije viđena u grupi. Lepo je i što su se pojedine, opterećene, igračice malo odmorile, tako da će se najverovatnije u derbiju grupe videti pravu, trenutnu formu kandidata za medalje.

Statistika Srbija Kazahstan