Odbojka Svet

VETERANI SRBIJE I RUSIJE KAO MLADIĆI

 

Prijateljstvo odbojkaških saveza Srbije i Rusije datira već dugi niz godina, a mnogo puta su se ove dve reprezentacije sastajale u svim selekcijama. Posednjih godina na red su došli i veterani. Ustvari, samo se tako zovu, zbog godina, ali uprkos kom kilogramu viška, izuzetno dobro igraju, skoro kao „u svoje vreme“.

vanja-i-patrusevNajnoviji duel morao je da odluči taj – brek, a on je pripao gostima, koje je predvodio Nikolaj Patrušev, veliki zaljubljenik u odbojku, uprskos brojnim obavezama. Odgovor sa druge strane bio je u vidu Vladimira Grbića, koji je pokazao zašto je bio jedan od najboljih svih vremena. Rezultat je možda bio u drugom planu, ali je borba bila velika, nijanse su odlučivale, a one su bile na strani Rusa, koji treniraju svakodnevno, za razliku od naših „momaka“ koji to čine „samo“ dva do tri puta nedeljno.

bora-publikaU svakom slučaju oni koji su na uživo gledali ovaj meč, a među njima su bili i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, predsednik Evropske odbojkaške konfederacije Aleksndar Boričić i mnogi drugi zvaničnici, prevashodno iz OSS, imali su šta da vide, a često su poteze nagrađivali aplauzima.

patrusev-i-bora

1 Responses

Comments are closed.